Vijećnik Katalinić: Ponovno intenzivan smrad iz Marišćine

26.08.2023.

14:21

Autor: Hina/HRT

Marišćina

Marišćina

Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

Županijski vijećnik Mosta Josip Katalinić u subotu je uputio pismo primorsko-goranskom županu Komadini i riječkom gradonačelniku Filipoviću, u kojemu ističe da se iz Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćine ponovno širi intenzivan smrad i predlaže sastanak o rješavanju tog problema.

Katalinić u pismu navodi da je ponovo došlo do eskalacije smrada iz centra za gospodarenje otpadom Marišćina.


- Kao vijećnik Primorsko-goranske županije i kao mještanin Marčelja, imam obvezu informirati vas o situaciji koja utječe na kvalitetu života nas mještana. Vi ste čelni ljudi jedinica regionalne i lokalne samouprave, koje su vlasnici centra za gospodarenje otpadom na Marišćini i time direktno odgovorni za ovu situaciju, naveo je.


Katalinić ističe da ih, iako 11 godina nisu uspjeli riješiti taj akutni problem, poziva da ne odustaju i da ga ponovo aktualiziraju.


Županu Zlatku Komadini i riječkom gradonačelniku Marku Filipoviću predložio je, za početak, da organiziraju sastanak, koji bi okupio predstavnike Županijskog centra za gospodarenje otpadom (ŽCGO) Marišćine, državne, regionalne i lokalne administracije i mještane.


Sastanak bi nam omogućio da iz prve ruke čujemo što je ponovo dovelo do eskalacije smrada, te da nam direktor ŽCGO predstavi planove i mjere koje će poduzeti kako bi riješio problem, naglasio je Katalinić.


Kaže kako vjeruje da će, kao vlasnici centra Marišćine, prepoznati važnost rješavanja tog problema i osigurati da sugrađani žive u zdravom i ugodnom okruženju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!