Vilim Ribić otišao u mirovinu

02.01.2023.

14:32

Autor: Hina/HRT/A.V.

Vilim Ribić

Vilim Ribić

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja izvijestio je da je njegov osnivač, dugogodišnji čelnik i glavni tajnik Vilim Ribić otišao u mirovinu, a Malo vijeće Sindikata imenovalo je Matiju Kroflina na dužnost glavnog tajnika.

Kroflin, koji je na dužnost stupio 1. siječnja, magistar je ekonomije i dugogodišnji makroekonomist Sindikata a dvije je godine obnašao dužnost pomoćnika glavnog tajnika.


Iz Sindikata su poručili svojim članovima da "mogu biti sigurni da će Sindikat i dalje biti snažan zagovaratelj unaprjeđenja njihove materijalne pozicije, razvoja sustava u kojem rade, ali i utjecajna društvena organizacija s jasnim načelima i ciljevima djelovanja".


Ističu kako je Ribić, koji je u mirovinu otišao zadnji dan prosinca prošle godine, prestao obnašati bilo kakvu izvršnu funkciju unutar Sindikata, ali će svojim iskustvom, znanjem i savjetima u narednom razdoblju pomagati i iz mirovine u svojstvu savjetnika te kao član Senata Sindikata, zajedno s drugim bivšim čelnicima Sindikata.


- Pred novim čelništvom posao je održavanja, ali i postupnog unaprjeđenja visokih standarda djelovanja koje je Sindikat dostigao u proteklom razdoblju, stoji u priopćenju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!