Vinko Grgić iz Remetinca podnio ostavku

10:47 / 23.10.2020.

Autor: Dnevnik u podne/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Osimnjičenik u aferi Janaf nada se da će, iako nisu ispitani svi svjedoci - ostavka ubrzati njegov izlazak iz istražnog zatvora.
Jedan od osumnjičenih u aferi Janaf, novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić, podnio je ostavku na gradonačelničku funkciju.

➡️ Afera Janaf - propust svih kontrolnih mehanizama
➡️ Proširena istraga protiv Kovačevića i osobe koja mu je sakrila novac
➡️ Afera Janaf: Petek 2018. proglašen najboljim mladim menadžerom

U istražnom zatvoru Remetinec, gdje se nalazi od 18. rujna, predao ju je svojem odvjetniku Zoranu Mataiću. Iako u aferi još nisu ispitani svi svjedoci -  odvjetnik i njegov branjenik nadaju se da će ostavka ubrzati izlazak iz istražnog zatvora jer otklanja mogućnost od ponavljanja djela.

- Mi ćemo to formalizirati slanjem ostavke, kako USKOK-u, tako i sucu istrage te očekujemo da bi bilo doneseno rješenje po toj osnovi. Naravno, to je naše mišljenje i naša želja, a što će sudac istrage odlučiti i što će USKOK na to kazati vidjet ćemo, izjavio je Grgićev odvjetnik Zoran Mataić.

Grad vodi Grgićev zamjenik Borislav Vidošić

Tim povodom tiskovnu konferenciju danas su održali zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i tajnik Grada Zlatko Zebić. Ostavku gradonačelnika Grgića su kažu - dobili, urudžbirali i proslijedili je Gradskoj upravi Nove Gradiške, te da shodno tome Grgić više ne obavlja tu funkciju. Vidošić koji je preuzeo dužnost gradonačelnika do lokalnih izbora u svibnju iduće godine, istaknuo je da svi započeti projekti idu dalje.

Podsjetimo, Vinko Grgić je od 18. rujna u pritvoru zbog umiješanosti u korupcijsku aferu Janaf, u kojoj je pokrenuta istraga protiv predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića zbog primanja mita od 1,96 milijuna kuna u gotovini kao nagradu za osiguranje dodijele poslova čiji je investitor Janaf.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!