Vinkovčani u redovima za cijepljenje

11.08.2021.

18:17

Autor: Ines Krešić Milanković

Vedrana Lanc-Čurdinjaković

Vedrana Lanc-Čurdinjaković

Foto: Dnevnik / HRT

Veliki je odaziv Vinkovčana i Slavonaca na javni poziv za cijepljenje Zavoda za javno zdravstvo. Pred sportskom dvoranom OŠ "A. G. Matoš" u Vinkovcima se dozu cijepiva čeka u redovima. Cijepi se cjepivima proizvođača Pfizer, Moderna i Janssen (Johnson&Johnson).

Iz Zavoda su objavili kako će se, obzirom na veliki odaziv u Slavoniji, cijepiti svake srijede od 17 do 19h, a idući tjedan i u četvrtak od 17 do 19h - bez prethodne najave.

Objavljen je i termin za docijepljivanje. Drugu dozu građani će moći primiti na istome mjestu i to: Modernino cjepivo 08. 09., a Pfizerovo 22. 09. od 17:00 do 20:00 sati. 

Vinkovčani u redovima za cijepljenje

Vinkovčani u redovima za cijepljenje

Foto: Ines Krešić Milanković / HRT

U Vinkovcima se danas cijepilo više stotina građana a u 19 sati još je njih dvjestotinjak čekalo na red. Epidemiologinja Vedrana Lanc-Čurdinjaković kazala je kako se odaziv 'drži na istom nivou' već nekoliko tjedana.

- Slavonija inače ima jako dobru procjepu, i inače procjepu djece. Pozitivan je stav što se toga tiče, kazala je Lanc-Čurdinjaković. Upozorila je da su prošle godine povratnici s mora dolazili sa simptomima ali da su veći problem - lokalna okupljanja, svatovi i kućne svečanosti. Apelirala je na odgovorno ponašanje sve dok postotak procijepljenih ne bude veći. Nada se da će to biti već najesen. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!