Vinkovci: Dražen Milinković novi-stari predsjednik Županijske skupštine

17.06.2021.

14:54

Autor: M.M./HRT/Hina

Predsjednik Skupštine Dražen Milinković

Predsjednik Skupštine Dražen Milinković

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Na konstituirajućoj sjednici vukovarsko-srijemske Županijske skupštine za predsjednika Skupštine većinom glasova izabran Dražen Milinković (HDZ) koji se na tom položaju nalazio i u mandatu prošlog saziva Skupštine.

- Mislim da će svi vijećnici ovoga saziva raditi i djelovati u korist građana županije. Svi zajedno potrudit ćemo se donositi dobre odluke kako bi Vukovarsko-srijemska županija što više napredovala. U tim nastojanjima očekujem i podršku oporbe jer nam je cilj zajednički - dobrobit građana, poručio je Milinković.

Čestitajući mu na izboru za predsjednika Županijske skupštine, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić (HDZ) kazao je kako je u županiji puno posla, a sastav Skupštine jamči da će suradnja biti dobra i s oporbom. Kao najzahtjevniji problem s kojim se suočio u prva dva tjedna mandata župana, Dekanić je naveo zdravstvo i dug vinkovačke Opće županijske bolnice čiji je županija osnivač i vlasnik. Nastojimo taj problem razriješiti i vjerujem da ćemo u tom području napraviti iskorak u pozitivnom smjeru, ocijenio je Dekanić.

Po njegovim riječima, većinu u Županijskoj skupštini čini koalicija okupljena oko HDZ-a uz podršku Nezavisne liste Tomislava Panenića i pojedini vijećnici s liste Hrvatskih suverenista i njihovih koalicijskih partnera.

U Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije je 37 vijećnika od kojih HDZ s koalicijskim partnerima ima 16 vijećnika, Domovinski pokret i koalicijski partneri imaju devet, Hrvatski suverenisti i koalcijski partneri pet, SDP tri dok po dva vijećnika imaju SDSS i Nezavisna lista Tomislava Panenića.

S obzirom na to da u Županijskoj skupštini nije osigurana odgovarajuća zastupljenost pripadnika srpske nacionalne manjine, broj članova Skupštine povećat će se za troje vijećnika iz reda srpske nacionalne manjine za čiji će se izbor raspisati dopunski izbori.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!