17:53 / 15.06.2019.

Autor: P.F./HRT

Virovitičke institucije šute pa građani postavljaju pitanja

-

-

Foto: - / -

Javno su se prikupljala pitanja u vezi s nedavnim slučajem smrti gradskog pročelnika za financije Siniše Palma. Protiv njega je gradonačelnik Ivica Kirin podnio kaznenu prijavu zbog sumnje na malverzacije s milijunima kuna.
Stotinjak ljudi okupilo se u središtu Virovitice gdje su se javno prikupljala pitanja u vezi s nedavnim slučajem smrti gradskog pročelnika za financije i gospodarstvo Siniše Palma.

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin podnio je kaznenu prijavu protiv Palma zbog sumnje na malverzacije s milijunima kuna iz gradskog proračuna. Odgovori na prikupljena pitanja mogli bi se znati u utorak na aktualnom satu gradskog vijeća. Tada će o slučaju prvi put javno govoriti i gradonačelnik koji se dosada pozivao na tajnost postupka.

- Najbitniji je razlog taj što šute institucije koje su dužne dati odgovore dakle šuti ured gradonačelnika, šuti ured grada, šuti policijska uprava virovitičko-podravska, šuti županijsko bjelovarsko odvjetništvo, a pitanja su konkretna i nedvosmislena: Zašto nije izvršena obdukcija broj jedan što je po zakonu dužnost, izjavila je slobodna novinarka Iva Anzulović, inicijatorica prikupljanja pitanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!