12:17 / 05.09.2020.

Autor: Martina Klaić/Dnevnik/IMS/HRT

Virtualna UNICEF-ova Mliječna staza

-

-

Foto: - / -

Pobjednici ove utrke su svi. Dovoljno je otvoriti mobilnu aplikaciju i zbrajati kilometre.
Počela je UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza, koja je prvi put - virtualna.

Više od 7000 prijavljenih moći će sve do 20. rujna sudjelovati u utrci putem mobilne aplikacije. Prikupljenim sredstvima UNICEF će opremiti senzorne sobe diljem Hrvatske i educirati stručnjake koji provode terapije senzorne integracije.

- Ove godine je Mliječna staza potpuno drukčija nego prošlih zbog okolnosti koje svi znamo. Ove godine je virtualna, znači ide se na tisuću staza i isto tako je nacionalna i samim time smo omogućili da svatko može sudjelovati, rekao je Marin Ilinej, voditelj komunikacija u Uredu UNICEF-a Hrvatska.

- Svaki kilometar je važan isto kao što je i senzorika jako važna, osobito one prve tri godine, a i prije, rekao je Željko Mihoković, sudionik utrke.

Pobjednici ove utrke su svi. Svi oni koji se u idućih 15 dana uključe u Mliječnu stazu trčanjem, hodanjem, vožnjom bicikla. Dovoljno je otvoriti mobilnu aplikaciju i zbrajati kilometre. 

Više u videoprilogu!
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!