10:49 / 22.06.2020.

Autor: HRT

Vis: Pronađen nestali Slovenac

Dalibor Urukalovic/PIXSELL/arhiva

Dalibor Urukalovic/PIXSELL/arhiva

Foto: - / PIXSELL

Muškarca su živog i neozlijeđenog oko 8.30 sati pronašli pripadnici HGSS-a na kopnu u uvali Velo Žalo, koja je okružena visokim stijenama.
Slovenski državljanin koji je nestao sinoć na području Visa pronađen je jutros živ i neozlijeđen, priopćila je splitska policija.

U nedjelju oko 21.30 sati Policijska postaja Vis zaprimila je prijavu o nestanku 26-godišnjeg Slovenca nakon što se zajedno s još jednim Slovencem tog popodneva uputio gumenim čamcem iz uvale Komiža u podvodni ribolov, pri čemu se 26-godišnjak nije vratio na mjesto gdje je bio čamac.

- Nakon zaprimljene dojave na mjesto nestanka upućeno je službeno plovilo radi pretrage morskog područja, a o događaju smo obavijestili i Hrvatsku gorsku službu spašavanja (HGSS), te su se njihovi članovi uključili u traganje na obali i kopnu. Zbog pogoršanja vremenskih uvjeta tijekom noći potraga je privremeno obustavljena, a jutros u 7 sati policajci su nastavili službenim plovilom pretraživati morski dio. Uz to su članovi HGSS-a pretraživali kopneni dio - navodi policija.

Muškarca su živog i neozlijeđenog oko 8.30 sati pronašli pripadnici HGSS-a na kopnu u uvali Velo Žalo, koja je okružena visokim stijenama pa joj nije moguć jednostavan pristup s kopna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!