16:46 / 27.07.2018.

Autor: HRT

Više od 60 riječkih sportaša i rekreativaca dalo krv

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Nakon što je KBC Rijeka uputio apel za hitnom potrebom za krvi, Odjel za sport i tehničku kulturu u suradnji s Riječkim sportskim savezom organizirao je akciju darivanja.
Nakon što je KBC Rijeka uputio apel za hitnom potrebom za krvi, Odjel za sport i tehničku kulturu u suradnji s Riječkim sportskim savezom organizirao je akciju darivanja. Više od 60 riječkih sportaša, reprezentativaca i rekreativaca, odazvalo se toj humanitarnoj akciji.

Red je na Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu riječkoga KBC-a. Počela je akcija "Sportaši u akciji za život - svi za jednog, jedan za sve".

"Danas sam se prvi put odazvao ovoj akciji da i ja s nečim pomognem ovdje u ovoj akciji i to je to" rekao je plivač Mićo Milošević.

I nije on jedini ovdje prvi put. "Prvi put sam ovdje. Moja sestra je darivala krv prije dva mjeseca. Ja nisam bila u mogućnosti, pa eto probala sam sada" rekla je odbojkašica Astrid Popić.

"Odazvali smo se ovoj akciji kao udruga balta triton. Inače smo udruga za kondicijsku pripremu sportaša. Evo, tu sa nama je nekoliko sportaša koji su stariji od 18 jer većinom imamo sve mlađe uzraste. Redom su reprezentativci Hrvatske u različitim sportovima i mislimo da je ovo hvalevrijedna akcija pa smo se odazvali na apel darivanja krvi" rekao je kondicijski trener Dorijan Mavrinac.

I zanimljiv dar za darivatelje krvi je danas uslijedio - karte za sutrašnju nogometnu utakmicu Rijeka-Velika Gorica.

"Mi u nogometnom klubu htjeli smo pokazati zahvalnost ljudima na humanitarnoj gesti, nećemo mi dati krv, ali daju oni krv redovno i kako je potrebno za krv - u znak zahvalnosti je taj dar"rekao je Srećko Juričić iz HNK Rijeka.

Nestašica krvi je zahvaljujući dobrome srcu i svijesti Riječana uspješno prebrođena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!