Više od 800 stručnjaka na 14. kongresu hrvatskih kardiologa

24.11.2022.

21:56

Autor: Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Najveći medicinski skup u Hrvatskoj

Najveći medicinski skup u Hrvatskoj

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Najveći medicinski skup u Hrvatskoj održava se u Zagrebu. Više od 800 stručnjaka na 14. kongresu hrvatskih kardiologa te 9. kongresu Hrvatske udruge kardioloških medicinskih sestara razmjenjivat će znanja i iskustva sve do nedjelje. Kardiovaskularne bolesti glavni su uzrok smrti u Hrvatskoj, ali naši liječnici u korak su s brzim napretkom kardiologije, pa pacijenti ni zbog jedne bolesti srca i krvnih žila danas ne moraju u inozemstvo.

- Posljednjih 10-ak godina postigli smo silan napredak u mnogim područjima. Recimo u intervencijskom liječenju aritmija sada smo na razini najrazvijenijih europskih zemalja, a prije 10 godina smo bili na dnu. Intervencijsko liječenje koronarne bolesti, posebno akutnog infarkta miokarda je kod nas sjano i svi hrvatski građani imaju mogućnost biti liječeni hitnom intervencijom u akutnom infarktu miokarda, što znači smanjenje smrtnosti od nekad bolničkih 10-ak posto na 3-4 posto uz intervencijski zahvat, rekao je akademik Davor Miličić, predsjednik Hrvatskog kardiološkog društva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!