15:41 / 06.05.2019.

Autor: HRT

Više od 98% anketiranih učitelja spremno za štrajk

-

-

Foto: - / -

Učitelji i profesori, članovi grupe Školska zbornica na društvenoj mreži, potaknuti nezadovoljstvom položaja i prosvjetnih plaća, proveli su anketu o spremnosti učitelja za sudjelovanje u štrajku.
Učitelji i profesori, članovi grupe Školska zbornica na društvenoj mreži, potaknuti nezadovoljstvom položaja i prosvjetnih plaća, proveli su anketu o spremnosti učitelja za sudjelovanje u štrajku. Na uzorku od 1351 učitelja, njih više od 98% izglasalo je spremnost na sudjelovanje.

Rezultate ankete uputili su ministrici obrazovanja i školskim sindikatima, za koje smatraju kako su odgovorni zbog takve situacije.

- Normalna plaća bi bila barem 30% više od prosječne plaće u Republici Hrvatskoj. Prosječna plaća u Republici Hrvatskoj trenutno je 6200 kuna, za Zagreb preko 7.200. Kao učitelji zaslužujemo bar neki postotak više od toga, barem nekih 30% iznad prosjeka, konkretno to bi značilo 8100 kuna, ističe Marko Šolić, Školska zbornica.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!