20:00 / 04.03.2020.

Autor: Dominique Bratović-Vela/Dnevnik/IMS/HRT

Više od milijardu kuna uloženo u strukovno obrazovanje

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U protekle 3 godine u strukovno obrazovanje uloženo je više od 1,3 milijuna kuna, iz europskih fondova i proračuna, istaknuli su u Ministarstvu obrazovanja.
U protekle 3 godine u strukovno obrazovanje uloženo je više od 1,3 miljarde kuna, iz europskih fondova i proračuna, istaknuli su u Ministarstvu obrazovanja.

Analiza prije dvije godine pokrenutog programa tzv. dualnog strukovnog obrazovanja u dijelu strukovnih škola, dala mu je prosječnu četvorku pa će se od jeseni pokrenuti još 3 takva programa. Najavljene su daljnje promjene kurikula i zakona.

- Ideja je da se konvergira, da imamo 2 modela i ono što je u dualnom modelu. To je kod nas novo, ali je taj dualni model u svim državama koje imaju jako strukovno obrazovanje najsnažniji model, istaknula je Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja.

- Kod upisa nama je stvarno navala na taj program. Imamo 4 kandidata na jedno mjesto. Tu je škola postala vidljivija i to je prednost. Od ove godine imamo i bodovni prag koji prve godine nismo imali, naglasila je Darinka Štampar Šmaguc, ravnateljica Obrtničke škole za osobne usluge, Zagreb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!