13:13 / 15.05.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Beroš o više od milijun cijepljenih: 'Ako se po jutru poznaje dan, ovaj će biti uspješan'

Više od milijun cijepljenih

Više od milijun cijepljenih

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

U Hrvatskoj je u više od milijun ljudi primilo prvu dozu cjepiva protiv covida-19, riječ je o 30 posto odraslog stanovništva, a milijunta osoba cijepljena je u Brodsko-posavskoj županiji.

- Više od milijun cijepljenih građana, 30 posto cijepljenog odraslog stanovništva i - cijepljenje građana u mojoj Jelsi.  Ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti posebno uspješan dan. Vidimo se u Domu zdravlja Jelsa od 13 sati, napisao je ministar Beroš na svom twitter profilu.

Broj osoba koje su primile prvu dozu cjepiva protiv COVID-19 u petak, 14. svibnja, premašio je jedan milijun. Ukupno je utrošeno 1.31 milijun doza cjepiva te se radi o 1.009.609 osoba cijepljenih prvom dozom, od kojih je dvije doze zaprimilo 300.847 osoba. Time je cijepljeno 24,9 posto ukupnog stanovništva, odnosno 30 posto odraslog stanovništva. Milijunta osoba je cijepljena u Brodsko-posavskoj županiji, izvijestili su iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak podsjetio je da je prije tjedan dana utrošena milijunta doza cjepiva što uključuje prvu i drugu dozu, a već tjedan dana kasnije prvu dozu primilo je milijun građana.

- Ti podaci su najbolji pokazatelj ubrzane dinamike cijepljenja, rekao je Capak i zahvalio građanima na odazivu na cijepljenje i na povjerenju koje su iskazali zdravstvenom sustavu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!