16:35 / 21.09.2020.

Autor: I.D./Marko Percan/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Više policajaca, manje policijskih postaja

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Među građanima Buja i Buzeta proteklih se dana šire vijesti da će se tamošnje policijske postaje ukinuti.
U Istri je proteklih dana u fokusu javnosti bila vijest da će se policijske postaje u Buzetu i Bujama ukinuti. No, iz MUP-a poručuju - to nije točno! Postaje se neće ukidati. Riječ je samo o unutarnjem preustroju policije zbog racionalizacije troškova pri čemu se manje postaje administrativno pripajaju većima.

Među građanima Buja i Buzeta proteklih se dana šire vijesti da će se tamošnje policijske postaje ukinuti.

- Želim ovdje otvoreno reći da je naš zajednički stav da se pod navodnom racionalizacijom državnog aparata, građanima još jednom pokušava podvaliti odluka koja će srozati standard javnih usluga i narušiti osjećaj javne sigurnosti, izjavila je Katarina Nemet, saborska zastupnica (IDS).

- Osobno vjerujem da se racionalizacija može napraviti na puno drugačije načine bez da se direktno utječe na sigurnost građana, kazao je Siniša Žulić, gradonačelnik Buzeta.

No, iz MUP-a ovo opovrgavaju. Postaje se ne ukidaju. Građani će i dalje u Buzetu moći podizati osobne dokumente. A sigurnost neće biti narušena jer će se broj policajaca - još i povećati.

- Dakle, bit će više policijskih službenika, a ono što se smanjuje to je broj rukovodećih radnih mjesta, jer znate da svaka policijska postaja po svom ustroju ima načelnika, zamjenika, pomoćnike za različite policijske poslove, rekao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH.

A upravo bi takav kadar trebao biti smanjen novom reorganizacijom. Postaje u Buzetu i Bujama tako bi se administrativno trebale pripojiti postajama u Pazinu i Umagu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!