21:28 / 22.01.2022.

Autor: Zrinka Perić/Daniel Gurov/Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Više se beba rađa u vinkovačkom rodilištu

Više beba rađa se u vinkovačkom rodilištu

Više beba rađa se u vinkovačkom rodilištu

Foto: HTV / HRT

Iako su prema popisu stanovništva u posljednjih deset godina izgubili više od 4.000 stanovnika, Vinkovčani ipak imaju razloga za optimizam jer prošle godine imaju porast broja novorođenih. Prošle godine u vinkovačkom su rodilištu na svijet došle 42 bebe više nego 2020.

Iako su Vinkovci u posljednjih 10 godina izgubili oko 4.000 stanovnika, iz rodilišta stižu dobre vijesti.

- Nakon niza godina prvi put se penje broj poroda i broj novorođene djece. Ove godine je to u odnosu na 2020. rođeno 42 djece više, rekao je Zvonimir Juzbašić, voditelj Odjela ginekologije i opstetricije Opće županijske bolnice Vinkovci.

Među njima je 19 malenih Vinkovčana. Pozitivan trend sve veseli.

Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca, kaže da ti podaci govore o jednom razredu više - za nekih šest do sedam godina.

Grad daje poticaje za svako rođeno dijete, a u školama i vrtićima ima mjesta za sve.

- Mi smo popunjeni u svim skupinama. Imamo 24 skupine. U vrtić je upisano oko 480 djece, izjavila je Suzana Zidar, ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci.

Dario Dragun, ravnatelj OŠ "Antun Gustav Matoš" u Vinkovcima, kaže da je lani bilo 10-ak prvašića više nego godinu ranije.

- Ove godine smo na istom broju, a broj razreda je ostao isti što je najvažnija stvar, dodao je.

Zvona još ne zvone na uzbunu. Tako će i ostati ako i godine koje dolaze budu bogate djecom, a njihov dom ostane u gradu na Bosutu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!