11:09 / 10.03.2022.

Autor: V.K./HRT/Hina

Višestrukom kradljivcu janjaca, teladi i raznih predmeta pomagao još jedan

Uhvaćeni kradljivci

Uhvaćeni kradljivci

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Višestrukom tada 23-godišnjem provalniku, osumnjičenom da je tijekom 2018. i 2019. iz staja i pašnjaka krao janjce i telad te razne predmete na zadarskom području ukupne vrijednosti oko 46.000 kuna, pomagao je i 28-godišnjak, utvrdila je policija proširenom istragom.

Iz zadarske Policijske uprave u četvrtak su podsjetili na istragu iz 2019. kada su u suradnji s vukovarsko-srijemskim kolegama za krađe i teške krađe osumnjičili tada 23-godišnjaka.

Sada su proširenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da mu je pomagao još jedan kradljivac, danas u dobi od 28 godina, koji je također kazneno prijavljen.

Za ovog prvog bilo je otkriveno da je od svibnja 2018. do kraja travnja naredne godine počinio više provala i krađa.

Tako je u Kožinu provalio u staju odakle je ukrao pet janjaca, još tri iz ograđenog pašnjaka na predjelu Cerodole u Zadru, potom još četiri iz staje u Zadru, a u travnju 2019. još tri iz staje u Murvici Donjoj.

Na području Musapstana u Zadru s farme je oteo dva teleta.

U Petrčanima je s plaže ukrao šest ležaljki u vlasništvu jedne tvrtke, u Zatonu je provalio u kuću te 'odnio' televizor i "ruter", u Žeravi s polja iščupao oko 2000 sadnica smilja.

Motornu pilu ukrao je iz skladišta u Kožinu, iz garaže još dvije, iz podruma 20 boca crnog vina, iz kuće televizor, iz kuće u Zadru trimer i set gedora, još jedan televizor iz kuće u Privlaci.

Policija je za tim tada 23 godine starim provalnikom tragala dulje vrijeme, a kad ga je došla uhititi, prvo je pokušao pobjeći automobilom, zatim se nekoliko puta pokušao otrgnuti policajcima koji su ga na silu svladali i uhitili te odvezli u zatvor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!