19:12 / 28.05.2019.

Autor: Ivana Šilović/P.F./HRT

Višići trebaju pomoć za dostojan život

-

-

Foto: - / -

Njih sedmero živi u 40-ak m2. U dva bunglova s krovom od azbestnih ploča stao je njihov život. Najstariji sin čeka transplantaciju pluća. Potreban im je novi dom bez plijesni i vlage.
Sedmeročlana obitelj hrvatskog branitelja Ivice Višića, pripadnika 4. gardijske brigade, hitno treba pomoć.

Njegov najstariji sin, 18-godišnji Ivan teško je bolestan i u zagrebačkoj bolnici na Jordanovcu čeka transplantaciju pluća. Obitelj živi u bungalovu nekadašnjeg vojnog hotela na Duilovu. U derutnom i vlažnom prostoru nitko ne bi trebao živjeti, a posebno ne teško oboljeli Ivan.

Njih sedmero živi u 40-ak m2. U dva bunglova s krovom od azbestnih ploča stao je njihov život. Obitelj Višić, kaže, bila je zadovoljna ovime što ima. Dio vojnog objekta na Duilovu dobili su na korištenje. No bolest ih je potpuno iscrpila. Ivan se razbolio s 4 godine. Cistična fibroza.

Ivan je i sada u bolnici Jordanovac. Uz njega je otac Ivica, koji je bio sudionik Domovinskog rata od prvog do zadnjeg dana kao pripadnik poznate 4. gardijske brigade, a sada je zaposlenik HRM-a.

Majka Helena kaže da je njezin sin velik borac.

- On se ne predaje, tri puta je skoro umro. Kad smo ga pitali o čemu je razmišljao kaže da ga je držao brat Luka koji ima Downov sindrom. Kad se oporavi volio bi završiti za programera i auto-školu da okusi malo života, izjavila je Helena Višić.

A da okusi život, potreban mu je i novi dom bez plijesni i vlage.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!