Višnjan: Petero starijih učenika pretuklo prvašića, policija provodi izvide

14.03.2022.

15:02

Autor: I.Z./HRT/Hina

Petero starijih učenika pretuklo prvašića

Petero starijih učenika pretuklo prvašića

Foto: - / Shutterstock

Nakon što su mediji u Istri objavili anonimne e-mailove da policija ništa ne poduzima u slučaju gdje je petero starijih učenika pretuklo prvašića na školskom igralištu u Višnjanu, iz istarske policije danas su naveli da su tog 2. ožujka zaprimili liječničku prijavu o ozlijeđenom djetetu te provode izvide.


- U višnjanskoj osnovnoj školi petero starijih učenika pretuklo je prvašića. Dijete je završio na hitnoj pomoći, dok ravnatelj pokušava sve zataškati. Događaj se zbio 2. ožujka za vrijeme sportske škole na igralištu, i to pred drugom djecom. Policija ne poduzima ništa, premda je obavještena, a o tom događaju upoznat je i Centar za socijalnu skrb. Za sada se ništa nije poduzelo, stoji u anonimnom mailu.

Glasnogovornica istarske Policijske uprave Suzana Sokač potvrdila je novinarima da je porečka policija odmah spomenutog dana zaprimila liječničku prijavu o ozlijeđenom djetetu.

- Zbog sumnje da je riječ o vršnjačkom nasilju koje se dogodilo na igralištu jedne škole, policijski službenici provode izvide te će o svemu utvrđenom izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, navela je Sokač.

Napomenula je da iz policije, radi zaštite dobrobiti djeteta, nisu u mogućnosti iznositi druge detalje tog događaja.

Inače, vršnjačko nasilje, i ovoga puta napadom više učenika na jednog mlađeg, u Istri se dogodilo i prije mjesec dana.

U Medulinu je više školaraca naguravalo te po glavi i tijelu izudaralo učenika drugog razreda, dosta učenika sve je i snimalo ne reagirajući niti pokušavajući spriječiti nasilje, a snimka se kasnije dijelila putem internetskih mreža. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!