14:03 / 02.09.2019.

Autor: HRT

Visoki upravni sud odlučio: Bandić ne mora platiti 18 milijuna kuna poreza

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Milan Bandić ne mora platiti 18 milijuna kuna poreza, odnosno poreznog duga nastalog nakon njegove predsjedničke kampanje iz 2009.
Milan Bandić ne mora platiti 18 milijuna kuna poreza, odnosno poreznog duga koji je nastao zbrojem poreza i kamata na sredstva koja su se prikupljala za njegovu predsjedničku kampanju, a odluku o tome donio je Visoki upravni sud, prenosi Jutarnji list.

Visoki upravni sud potvrdio je odluku nižeg, odnosno Upravnog suda koji je u veljači ove godine donio odluku u korist zagrebačkog gradonačelnika.

- Počelo suđenje Bandiću i ostalima u slučaju Agram

Sredstva za predsjedničku kampanju iz 2009. prikupljana su i nakon završetka kampanje pa je USKOK otvorio istragu protiv Bandića, a 2014. podignuta je optužnica kojom ga se tereti da je oštetio državu za 5,7 milijuna kuna, a s računa izvukao 24 milijuna kuna.

2016. pokrenut je porezni nadzor nad Bandićem. Porezna uprava tada donosi odluku da Bandić mora platiti 12 milijuna kuna, plus kamate.

- Obustavljen postupak protiv Bandića zbog neplaćanja poreza na donacije

- Nova optužnica protiv Milana Bandića i drugih

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!