Viteško alkarsko društvo kritizira Bulja, stigao i odgovor

11.08.2021.

22:49

Autor: HRT/Hina

Miro Bulj

Miro Bulj

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Vodstvo Viteškoga alkarskog društva ocijenilo je da ponašanje gradonačelnika Sinja Mire Bulja na alkarskim svečanostima nije bilo na razini te dužnosti te kako nema "racionalnog objašnjenja njegova ponašanja" na trkalištu i "ignorantskog odnosa prema državnim dužnosnicima". Bulj je odgovorio da ga "blate oni koji služe HDZ-u".

- Izražavamo žaljenje što gradonačelnik Sinja gosp. Miro Bulj ponašanjem i odnosom prema alkarskim svečanostima nije bio na nivou koji zaslužuje funkcija prvoga čovjeka grada, stoji u priopćenju koje su potpisali predsjednik Upravnog odbora VAD-a Stipe Jukić, predsjednik Časnog suda Boško Vladović i predsjednik Nadzornog odbora Hrvoje Markulin.

Vodstvo VAD-a podsjeća kako je Bulj kao dugogodišnji član Viteškoga alkarskog društva, jedno vrijeme alkarski momak, zatim i član Upravnog odbora, dobro upoznat sa složenom organizacijom i odvijanjem manifestacije te ističe kako nema "racionalno objašnjenje njegova ponašanja" na trkalištu i "ignorantskog odnosa prema državnim dužnosnicima".

- Ponašanjem na alkarskom trkalištu za Baru, Čoju i Alku, učestalim ulascima na stazu remetio je regularnost natjecanja, onemogućavajući jednake uvjete za sve alkare. Žalosti nas što je javnu funkciju koju obnaša, očigledno, pokušao iskoristiti za promociju svojih političkih ciljeva, navodi u priopćenju vodstvo VAD-a.

Upravni odbor, Časni sud i Nadzorni odbor Viteškoga alkarskog društva ocijenili su da je 306. sinjska alka održana u duhu tradicije, u skladu sa Statutom i pravilnicima, te je kao takva dobila pohvale od visokih državnih dužnosnika i gostiju. VAD je zahvalio svim uzvanicima i gostima koji su svojom nazočnošću uveličali ovogodišnju svečanost. 

Bulj odgovorio: Blate me oni koji služe HDZ-u 

- Sve što HDZ-u služi se diglo na zadnje noge kako bi me oblatilo! Ja nastavljam služiti samo dragom Bogu, mom narodu i vlastitoj savjesti čuvajući tradiciju i vrijednosti našeg Sinja!, objavio je Bulj na Facebooku reagirajući na priopćenje vodstva Viteškog alkarskog društva.

- Sinj je zlatni buzdovan i od davnine junački megdan, Sinj kao i naša Alka su junaštvo i čojstvo, čast i stav, a ne kukavičluk i poltronstvo!, napisao je Bulj u reakciji na njihove kritike s porukom da "Alku mora vratiti narodu".


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!