Vjerni Dinamovi slijepi navijači

19.09.2019.

13:07

Autor: Ante Raić/D.M./HRT

-

-

Foto: - / -

I na Poljudu će za vrijeme utakmice Hrvatske i Mađarske biti audiodeskripcija. Tako su se slijepi i slabovidni navijači Dinama i Hajduka povezali u lijepu priču.
Spektakularnom pobjedom sinoć u Maksimiru, Dinamo je otvorio novo natjecanje Lige prvaka. Talijanskoj Atalanti zabili su čak četiri pogotka, a tom povijesnom sportskom događaju svjedočilo je 30 tisuća navijača. Uz njih okupilo se i 20 slijepih navijača koji redovito posjećuju Dinamove utakmice.

Dvadesetak slijepih i slabovidnih navijača okupilo se na tramvajskoj stanici u blizini stadiona. Ubrzo su krenuli prema stadionu, te su sat vremena prije početka utakmice zauzeli mjesta u prvim redovima zapadna tribine. Među njima je bio i Mika Brčina.

- Naravno da nam znači ovaj doživljaj same atmosfere, doživljaj tribina je poseban, to se ne može doživjeti doma uz televiziju. Tako da smo ovdje česti gosti, kaže Mika.

Kako ne mogu vidjeti što se događa na terenu, važno je da im audio-deskriptori, čije komentare čuju u slušalicama, to što vjernije prenesu. Audiodeskriptor Igor Gabor kaže kako i dosta cura prati utakmice. Molile su ga da im opiše fizure igrača. Tako je valjalo reći da i Dinamovi igrači imaju bradu od 7 dana.

Osim na utakmicama Dinama, bili su i na rukomentoj Ligi prvaka, te utakmicama reprezentacije. Nova vijest je da će i na Poljudu za vrijeme utakmice Hrvatske i Mađarske biti audiodeskripcija. Tako da su se slijepi slabovidni navijači Dinama i Hajduka povezali u jednu lijepu priču, kaže predsjednik Udruge slijepih Zagreb Branimir Šutalo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!