14:42 / 06.01.2018.

Autor: HRT

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić pušten iz Remetinca

Foto: ilustracija (Anto Magzan/PIXSELL)

Foto: ilustracija (Anto Magzan/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Mediji javljaju kako će OŠ Matija Gubec prihvatiti pomoć kriznog tima za psihološku podršku, a roditelji osmaša koji će dobiti novog vjeroučitelja, pozvani su na roditeljski sastanak.
Vjeroučitelj Krešimir Bagarić, koji je na nastavi širio govor mržnje, pušten je iz Remetinca, objavilo je zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo. Nakon što je ispitan, sudac istrage poslao je Bagarića u Remetinec na 15 dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedokinju. Prijedlog DORH-a za pritvor, kako ne bi utjecao na još tri svjedokinje i zbog opasnosti od ponavljanja djela, sudac je odbio. DORH se žalio Izvanraspravnom vijeću, odluka se čeka. DORH će kao svjedoke predložiti i djecu koja su bila na spornom satu vjeronauka.

Mediji javljaju kako će zagrebačka OŠ Matija Gubec prihvatiti pomoć kriznog tima za psihološku podršku Ministarstva obrazovanja, a roditelji osmaša koji će u II. polugodištu dobiti novog vjeroučitelja, pozvani su na roditeljski sastanak idući tjedan zbog govora mržnje među učenicima na društvenim mrežama. Škola smatra da roditelji moraju preuzeti odgovornost za ono što djeca pišu na WhatsApp grupi razreda, jer se učenici međusobno napadaju. Najviše stradaju oni koji su odlučili svjedočiti. Učenica koja je podsjetila da to nije vjeroučiteljev prvi ispad, dočekana je neugodnim porukama i optužbama da je ona snimila njegov govor. Jedna od poruka bila je "Nabit ćemo te na kolac".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!