13:50 / 10.02.2020.

Autor: I.Grudiček/I.Z./HRT

Vjetar na sjeveru Hrvatske nosio krovove, čupao drveće i rasvjetne stupove

Foto: Branko Tezak/PIXSELL

Foto: Branko Tezak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Olujni vjetar protekle je noći na sjeveru zemlje nanio znatnu štetu, posebno na području Varaždina, Ivanca i Lepoglave.
Olujni vjetar protekle je noći na sjeveru zemlje nanio znatnu štetu, posebno na području Varaždina, Ivanca i Lepoglave. Nosio je krovove, čupao drveće, čak i rasvjetne stupove. Stradali su i brojni plastenici.

U varaždinskoj Ulici Ivana Gundulića crepovi su padali u pješačkoj zoni. Jak vjetar srušio je i stoljetna stabla u zaštićenom parku u Vidovcu. Višnjica je zbog nagnutih stupova neko vrijeme bila bez struje.

Ipak, najteže je bilo u Lepoglavi. Vjetar je dosezao brzinu veću od 90 km/h, što je bilo kobno za limeni krov na stambenoj zgradi i pošti. Vjetar ga je odnio poput papira. Stanari u šoku - traže da se krov što prije sanira.

Slično i u Ivancu. Vjetar je odnio limeni krov s trgovine, srećom nitko nije ozlijeđen. Veliku štetu trpe i poljoprivrednici. Mirjani Maruševec oštećen je plastenik. "Šteta je velika, godinama ulažemo u taj objekt, šteta je oko 40 do 50 tisuća kuna, ako ne i više", kaže vlasnica Mirjana Maruševec.

Vatrogasci su imali na desetke intervencija - većinom zbog porušenih stabala i granja na prometnicama. I dok građani prijavljuju štetu, tijekom poslijepodneva vjetar je - oslabio.
Foto: Branko Tezak/PIXSELL

Foto: Branko Tezak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!