Vježba specijalnih postrojba NATO-a

29.07.2022.

19:31

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Vježba NATO-a

Vježba NATO-a

Foto: HTV / US Special Operations Command Europe

Hrvatske specijalne vojne postrojbe i specijalne postrojbe američke ratne mornarice održale su nedavno zajedničku vježbu nadomak Splita. Snage za specijalne operacije NATO-a suočavaju se s najsloženijim zadaćama u najtežim uvjetima, a ovoga puta testirale su se vještine, primjerice, penjanja na brod dok je pod vatrom do ronjenja u morske dubine.


- Vojna vježba nas uvijek podsjeti što je u stvari vojnički poziv. To je da budete spremni za obranu domovine, a to postižete samo kroz uporno i neprestano vježbanje i profesionalizam, naglasio je admiral Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera OSRH.

- Prednost ovih zajedničkih vježbi s našim strateškim partnerima je razmjena iskustava, znači, ono što se događa, mi imamo neka određena iskustva i znanja iz naših područja djelovanja. Što se tiče, naših misija i naših područja interesa, naš strateški partner, američki SEAL-ovci, imaju svoje angažmane po svijetu, govori bojnik Marko, Hrvatske specijalne snage.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!