16:57 / 26.10.2020.

Autor: T.V./Hina

Vlada demantirala da je pozvala na donacije građana

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vlada nije pokrenula nikakvu inicijativu kojom bi od hrvatskih građana tražila donacije, objavila je Vlada facebook status, istaknuvši da su netočni medijski napisi da su odjednom pozvali građane na donacije.
Vlada je u ponedjeljak demantirala medijske napise o tome da je odjednom pozvala građane na donacije u borbi protiv bolesti COVID-19, ističući da je pristupna točka za one koji žele donirati novac i opremu, na internetu dostupna već osam mjeseci.  ➡️ Vlada pozvala građane da doniraju za borbu protiv koronavirusa

- Vlada nije pokrenula nikakvu inicijativu kojom bi od hrvatskih građana tražila donacije,  objavila je Vlada facebook status, istaknuvši da su netočni medijski napisi da su odjednom pozvali građane na donacije.

Radi se o tome, objašnjava Vlada, da je zbog velikog broja prethodnih upita hrvatskih državljana i tvrtki koji su iskazali želju da doniraju novac ili medicinsku opremu u borbi protiv bolesti COVID-19, još krajem ožujka otvorena jedinstvena online pristupna točka na stranici http://koronavirus.hr.

Ističe da je pristupna točka s objedinjenim informacijama o donacijama aktivna već gotovo osam mjeseci, ali ne kao poziv Vlade građanima, nego za lakši pristup svima koji su se sami javili i zainteresirani su donirati novac ili medicinsku opremu u borbi protiv bolesti COVID-19.

Mediji su u nedjelju objavili da se na stranici koronavirus.hr, službenoj stranici za sve informacije o tom virusu, pojavila nova rubrika "Donacije". Kada se klikne na nju, dolazi se do službene objave Vlade koja poziva građane da se uključe u donacijski program u borbi protiv koronavirusa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!