13:21 / 11.10.2018.

Autor: I.M./HRT

Vlada donijela odluku o prodaji Češke vile na Visu

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o prodaji tzv. Češke vile na otoku Visu. Početna cijena će biti 32,1 milijun kuna.
Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o prodaji tzv. Češke vile na otoku Visu. Početna cijena će biti 32,1 milijun kuna.

Češka se vila prodaje po cijeni od 30-ak milijuna kuna, ali investicija će sigurno biti i do sto milijuna kuna, izjavio je novinarima nakon sjednice Vlade ministar državne imovine Goran Marić. 

Prostornim i urbanističkim planom predviđena je izgradnja turističko-ugostiteljskih sadržaja, a to bi bila obveza kupaca i prema predviđenom javnom natječaju. Taj natječaj predviđa i da zainteresirani svoje ponude za Češku vilu daju do 30. studenoga. Bit će izabrana ponuda s najvišom ponuđenom kupoprodajnom cijenom te koja će prihvatiti posebni uvjet izgradnje i stavljanja u funkciju turističko-ugostiteljske namjene u skladu s urbanističkim planom uređenja Češke vile u roku od 36 mjeseci od dana sklapanja ugovora o kupoprodaji. Prema riječima ministra Marića, u idealnim bi uvjetima gradnja hotela mogla početi za godinu i pol dana. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!