07:13 / 22.10.2020.

Autor: V.K./Hina

Vlada donijela zaključak protiv radikalizacije

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska vlada donijela je na sjednici Zaključak o sprečavanju radikalizacije u društvu. Ministri su dobili i informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus.
Vlada je na sjednici donijela zaključak o sprečavanju radikalizacije u društvu, potaknut prošlotjednim napadom na Markovu trgu. Premijer je ponovio da ne želi sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, za koju se zauzima predsjednik Republike Zoran Milanović, dok se ne pripremi akcijski plan borbe protiv radikalizacije.

Vlada je Koordinaciju za sustav domovinske sigurnosti zadužila da analizira aktualno stanje i predloži mjere za sveobuhvatan i učinkovit pristup sprječavanju radikalizacije. "Širenje i jačanje radikalizacije u društvu u pravilu vodi do nasilnog ekstremizma i terorizma te predstavlja ozbiljnu prijetnju sigurnosti države", stoji u zaključku koji je na sjednici predstavio ministar Tomo Medved.

➡️
Što nam poručuje tragičan događaj na Trgu svetog Marka? 
➡️
Kako spriječiti govor mržnje i radikalizaciju hrvatskog društva?

Ministri su dobili i informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus, a doneseno je i nekoliko odluka vezanih uz pandemiju. Ministar financija dobio je ovlast za potpisivanje Sporazuma o zajmu između EU-a i RH za privremenu potporu radi smanjenja rizika od nezaposlenosti. Prihvaćene su i dopune Programa dodjele državnih potpora sektoru mora i prometa i povezanim djelatnostima.

"