Vlada imenovala članice Vijeća za provedu kodeksa ponašanja dužnosnika

20.01.2023.

18:20

Autor: Hina/I.B.

Vlada RH

Vlada RH

Foto: Vlada HR / vlada.gov.hr

Vlada RH na zatvorenoj sjednici imenovala je članice Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja državnih dužnosnika te donijela niz razrješenja i imenovanja u stalnim radnim tijelima Vlade i drugim institucijama temeljem imenovanja novih članova Vlade.

Tako je Nataša Tramišak razriješena, a Šime Erlić imenovan novim članom Vladine Koordinacije za unutarnju i vanjsku politiku. Ivan Paladina i Nataša Tramišak razriješeni su, a novim članovima Vladine Koordinacije za gospodarstvo imenovani su Branko Bačić i Šime Erlić.

Branko Bačić imenovan je novim članom Vladine Kadrovske komisije. Umjesto Ivana Paladine, Branko Bačić imenovan je novim predsjednikom po položaju Centra za restrukturiranje i prodaju.

Umjesto Ivana Paladine i Nataše Tramišak, Branko Bačić i Šime Erlić imenovani su novim članovima Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak, stoji u priopćenju.

Osim toga, Šime Erlić zamijenio je Natašu Tramišak na mjestu predsjednika Upravnog odbora Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara. Nadalje, Ivan Paladina i Nataša Tramišak su razriješeni, a Branko Bačić i Šime Erlić imenovani novim članovima Međuresorne radne skupine za Europski semestar.

Umjesto Nataše Tramišak, novim predsjednikom Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije imenovan je Šime Erlić.

Bačić i novi predsjednik UV Fonda za obnovu

Ivan Paladina razriješen je, a Branko Bačić imenovan novim predsjednikom Upravnog vijeća Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, dok je Natašu Tramišak na mjestu članice tog Upravnog vijeća zamijenio Šime Erlić.

Dosadašnja predstavnica Vlade u Gospodarsko-socijalnom vijeću Nataša Tramišak je opozvana, a novim predstavnikom imenovan je Šime Erlić.

Ivan Paladina razriješen je dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, a Branko Bačić je imenovan novim predsjednikom, dok je umjesto Nataše Tramišak novim članom tog Upravnog vijeća imenovan Šime Erlić.

Šime Erlić imenovan je novim članom Vijeća za sustav unutarnjih kontrola u javnom sektoru, umjesto dosadašnje članice Nataše Tramišak.

Ivan Paladina razriješen je dužnosti predsjednika, a Gordan Hanžek dužnosti člana Stručnog savjeta za obnovu, a novim predsjednikom tog Savjeta imenovan je Branko Bačić. Paladina je razriješen dužnosti člana Savjeta za pregovore s Mol Hungarian Oil&Gas PLC, a novim članom imenovan je Branko Bačić.

U Stožeru Civilne zaštite Republike Hrvatske Branko Bačić imenovan je zamjenikom ovlaštenika za rukovođenje radom Stožera u dijelu koji se odnosi na otklanjanje posljedica katastrofe prouzročene potresom na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije, umjesto dosadašnjeg zamjenika ovlaštenika Ivana Paladine.

Bačić je imenovan i članom Skupštine Državnih nekretnina d.o.o. koji predstavlja Republiku Hrvatsku, umjesto dosadašnjeg člana Ivana Paladine.

Radi odlaska na novu dužnost, Šime Erlić razriješen je dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, s danom 17. siječnja.

Na osobni zahtjev, radi odlaska u mirovinu, razriješen je ravnatelj Vladina Ureda Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava Robert Matijević, s danom 29. ožujka 2023.

Vlada Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske

Foto: Dnevnik / HRT

Imenovane članice Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja državnih dužnosnika

Anja Šimpraga, Andreja Metelko-Zgombić, Tamara Poljarević, Gordana Marčetić i Sunčana Roksandić imenovane su članicama Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja državnih dužnosnika u tijelima izvršne vlasti, i to kao dvije članice iz reda državnih dužnosnika izvršne vlasti, jedna članica iz reda rukovodećih državnih službenika u tijelima izvršne vlasti u čijoj je nadležnosti sprječavanje korupcije, etika u javnoj upravi i upravljanje tijelima izvršne vlasti te dvije članice iz reda u javnosti priznatih stručnjaka u području sprječavanja korupcije i etike u javnom sektoru (vanjski članovi) temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu.

Tomislav Židov
imenovan je članom Upravnog vijeća Agencije za sigurnost željezničkog prometa, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Razriješene su dosadašnja članica i zamjenica članice Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva Ljiljana Breulj Štimac i Marijana Antunović. Novom članicom imenovana je Ana Ugrina, a zamjenicom članice Ljiljana Breulj Štimac.

Na osobni zahtjev razriješen je pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za pravne, opće i poslove gospodarenja imovinom Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Miljenko Cvitanović, s danom 31. siječnja.

Donesen je zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva Jadranski naftovod d.d. izbor Josipa Spajića, Marija Rođaka i mr. sc. Ivice Nuića za članove Nadzornog odbora toga društva, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, na vrijeme od najdulje šest mjeseci.

Posebna savjetnica predsjednika Vlade za pitanja holokausta Sara Lustig i državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Terezija Gras imenovane su supredsjedateljicama hrvatskog predsjedanja Međunarodnim savezom za sjećanje na Holokaust (IHRA), koje upravljaju radom Tajništva, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!