16:26 / 23.12.2020.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Vlada na zatvorenom dijelu sjednice donijela više kadrovskih odluka

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vlada je donijela više kadrovskih odluka na zatvorenom dijelu sjednice.
Na zatvorenome dijelu današnje, 32. sjednice Vlada je donijela više kadrovskih odluka pa je tako imenovala Sašu Ristera povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Orahovice.

➡️ Plenković: Cilj je cijepiti 70 posto građana, počinjemo u nedjelju
➡️ Vlada usvojila Plan zakonodavnih aktivnosti za 2021.
➡️ Vlada donijela plan cijepljenja, virus i dalje ubija

Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. predloženo je imenovanje Dragana Marčinka za člana Uprave direktora, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju na razdoblje od četiri godine.

Radi odlaska u mirovinu, s danom 31. prosinca 2020., državnoj službenici Sanji Palčić povučeno je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, te je to ovlaštenje, s danom 1. siječnja 2021., dano državnoj službenici Ani Vukas, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.

Na osobni zahtjev razriješena je članica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Tajana Drakulić, a novim je članom, koji se imenuje na prijedlog Gospodarsko-socijalnog vijeća iz redova sindikata, imenovan Domagoj Rebić.

Martin Makarun imenovan je članom Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na prijedlog udruga nezaposlenih i na temelju postupka koji je proveo Ured za udruge.

Radi isteka mandata razriješene su predsjednica i članice Upravnog vijeća Agencije za osiguranje radničkih tražbina Irena Bačelić, Jasenka Vukšić i Admira Ribičić. Novom predsjednicom ponovno je imenovana Irena Bačelić, na prijedlog ministra nadležnog za rad, a članovima Jasenka Vukšić i Ivan Sarić, na prijedlog Gospodarsko-socijalnog vijeća kao predstavnici sindikata i poslodavaca.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!