13:58 / 26.07.2018.

Autor: Hina/I.H.

Vlada odobrila 24 mil. kuna za projekte od interesa za hrvatski narod u BiH

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ustavna je obveza skrbiti se za Hrvate izvan domovine, naglasila je ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.
Vlada je donijela odluku o raspodjeli 24 milijuna kuna za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2018.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas istaknuo je kako je riječ o dosad najvećem iznosu koji se usmjerava za potporu Hrvatima u BiH.

Za 31 projekt u kulturi bit će utrošeno 5,4 milijuna kuna, za 23 projekta na području obrazovanja i znanosti 6 milijuna kuna, za 16 projekata na području zdravstva 5,2 milijuna kuna, a za 35 projekata u ostalim područjima 7,3 milijuna kuna, naveo je Milas.

Ustavna je obveza skrbiti se za Hrvate izvan domovine, naglasila je ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić. Sredstva se usmjeravaju na nekoliko vitalnih područja za ostanak i opstanak Hrvata u BiH, rekla je Pejčinović Burić koja drži da bi se u budućnosti na sličan način trebali razvijati odnosi s Hrvatima i u drugim zemljama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!