19:02 / 26.09.2020.

Autor: Hina/HRT

Vlada poručila Milanoviću da se ispriča i stabilizira

Foto: ilustracija, Patrik Macek/PIXSELL

Foto: ilustracija, Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Poručuju kako kazneni postupci koji su u tijeku kao i neovisan rad DORH-a, policije i Uskoka nisu teme za razgovor.
Odgovarajući na prozivke predsjednika Republike Zorana Milanovića na račun istražnih tijela kao i najavu da će premijera Andreja Plenkovića pozvati na razgovor, iz Vlade su u subotu poručili da se Milanović treba najprije ispričati onima koje vrijeđa, a potom i stabilizirati.

Milanović: Dva moguća izvora curenja, sumnjam na DORH
Plenković: "Eksperti" se čude da se postupa po zakonu
Zastupnici o aferi Janaf i Kovačićevom "klubu"

- Neka se Milanović najprije ispriča svima koje vrijeđa, a potom i stabilizira, odgovoreno je kratko Hini iz Vlade. Poručuju kako kazneni postupci koji su u tijeku kao i neovisan rad DORH-a, policije i Uskoka nisu teme za razgovor.
 
Podsjtimo, Predsjednik Zoran Milanović rekao je u subotu na "Branju grojzdja" u Pregradi da će "razgovarati s premijerom Andrejem Plenkovićem o aferi Janaf i funkcioniranju državnih institucija".Od razgovora o veleposlanicima, koji je ranije s njime najavio premijer Andrej Plenković, Milanović smatra da je puno ozbiljnija tema kako rade istražna tijela te da "rade taj posao kao da je privatni". "Važno je da vidimo kako ova država funkcionira, da konačno vidimo što premijer zna", izjavio je Milanović. Rekao je i da su u Klub dolazili i ministri iz Vlade "k'o zadnji magarci" te da se to nije trebalo dogoditi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!