16:56 / 26.06.2020.

Autor: I.Z./Hina

Vlada: Povećane naknade za rad predsjednika biračkih odbora i zamjenika

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, arhiva

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Vlada je na telefonskoj sjednici zadužila Ministarstvo unutarnjih poslova i Ravnateljstvo civilne zaštite za dostavu medicinske zaštitne opreme koju će isporučiti DIP-u za potrebe biračkih odbora i izbornih povjerenstava.
Vlada je danas na telefonskoj sjednici prihvatila prijedlog Državnog izbornog povjerenstva (DIP) o povećanju naknade za rad predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora na predstojećim parlamentarnim izborima.

DIP zbog zahtjevnosti provedbe glasovanja i osiguranja epidemioloških mjera na biračkim mjestima predlaže da se predsjednicima i zamjenicima predsjednika biračkih odbora u Republici Hrvatskoj isplati u iznosu od 400 kuna, a u inozemstvu od 500 kuna neto.

Vlada je na telefonskoj sjednici zadužila Ministarstvo unutarnjih poslova i Ravnateljstvo civilne zaštite za dostavu medicinske zaštitne opreme koju će isporučiti DIP-u za potrebe biračkih odbora i izbornih povjerenstava, u količini koja je sukladna preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Tim mjerama Vlada RH na vrijeme poduzima sve potrebne aktivnosti u cilju zaštite članova biračkih odbora koji su zaduženi za provedbu pojedinih izbornih radnji s ciljem zaštite osoba koje sudjeluju u njihovoj provedbi, poručuju u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!