Vlada: Poziv za imenovanje dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja

30.07.2022.

13:42

Autor: HRT/Hina/E.L.S.

Vlada RH

Vlada RH

Foto: Vlada HR / vlada.gov.hr

Hrvatska Vlada objavila je Javni poziv za predlaganje kandidata za vanjske članove Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja državnih dužnosnika u tijelima izvršne vlasti, prijave su moguće do konca kolovoza.

Vlada je Poziv objavila radi prikupljanja kandidatura za imenovanje dva člana Vijeća iz reda u javnosti priznatih stručnjaka u području sprječavanja korupcije i etike u javnom sektoru.

Vanjski članovi moraju biti hrvatski državljani, a imenuju se na osnovi svojih sposobnosti, iskustva, profesionalnih kvaliteta i besprijekornog profesionalnog ponašanja.

Imenuje ih Vlada na razdoblje od četiri godine, a za svoj rad imaju pravo na odgovarajuću naknadu.

Prijave, uz koje se obvezno prilažu životopis i dokazi o ispunjavanju uvjeta iz Javnog poziva, podnose se u roku od 30 dana od objave Poziva (28. srpnja) Ministarstvu pravosuđa i uprave.

Vijeće za provedbu Kodeksa sastoji se od pet članova, dva iz reda državnih dužnosnika izvršne vlasti, jedan član iz reda rukovodećih državnih službenika u tijelima izvršne vlasti u čijoj je nadležnosti područje sprječavanje korupcije, etike u javnoj upravi ili upravljanja u tijelima izvršne vlasti te dva vanjska člana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!