Vlada predlaže Franu Barbarića za novi mandat na čelu HEP-a

29.12.2022.

17:36

Autor: Hina/HRT/R.S.

Frane Barbarić

Frane Barbarić

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Vlada je zaključkom danas predložila Nadzornom odboru Hrvatske elektroprivrede d.d. imenovanje Frane Barbarića za predsjednika Uprave toga društva te Petra Sprčića, Tomislava Šambića i Vice Oršulića za članove Uprave, na razdoblje od četiri godine.

Zaključak je predložen temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.


Donesen je i zaključak kojim se Glavnoj skupštini Narodne novine d.d. predlaže izbor Roberta Blažinovića, Marina Bulata, Kristine Šulj i Stanka Borića za članove Nadzornog odbora toga društva, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, na vrijeme od najduže šest mjeseci.


Ivan Hampovčan, Vladimir Kurečić i Daniel Segarić imenovani su članovima Upravnog vijeća Hrvatskih voda.


Zbog isteka mandata razriješena je članica Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice dr.sc. Petra Nola Fuchs, te je ponovo imenovana članicom Upravnog vijeća.


Antonio Šustić imenovan je glavnim ravnateljem Državne geodetske uprave te je istovremeno razriješen dosadašnje dužnosti zamjenika glavnog ravnatelja.


Na zatvorenome dijelu današnje Vladine sjednice donesena je i Odluka o sudjelovanju RH u vježbama upravljanja u krizama "Short Notice Exercises" Organizacije Sjevernoatlantskog ugovora, navodi se među ostalim u priopćenju Vlade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!