Vlada predložila dva nova člana UV Agencije za znanost i visoko obrazovanje

17:01 / 13.01.2022.

Autor: M.M./Hina/HRT

Vlada predložila dva nova člana UV Agencije za znanost i visoko obrazovanje

Vlada predložila dva nova člana UV Agencije za znanost i visoko obrazovanje

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Vlada RH je na zatvorenom dijelu 95. sjednice predložila je imenovanje dva nova člana Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje dr.sc. Damira Juge i Nevena Pintarića.

Razriješeni bi trebali biti dosadašnji članovi Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje dr.sc. Vlatko Cvrtila i Nediljko Jerković.

Predloženo imenovanje Juge i Pintarića je na prijedlog Vijeća veleučilišta i visokih škola i Hrvatskoga studentskog zbora.

Prijedlozi odluka upućeni su u Hrvatski sabor na donošenje.

Zbog isteka mandata, s danom 24. siječnja 2022. razriješen je dosadašnji ravnatelj Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju Milan Plećaš, te je ponovno imenovan s danom 25. siječnja, nakon provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Ustavnom sudu Republike Hrvatske upućen je odgovor na Dopunjeni zahtjev Ustavnog suda Republike Hrvatske za dostavu dokumentacije u vezi s prijedlogom za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH Zakona o održivom gospodarenju otpadom i prijedlogom za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH i zakonom Odluke o redoslijedu i dinamici zatvaranja odlagališta. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluke Ustavnoga suda.

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade, utvrđena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 17. siječnja i Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 18. siječnja, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!