17:45 / 10.01.2020.

Autor: D.M./HRT

Vlada: Raspored sjedenja prema redu prvenstva

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Jelenić smatra ostanak u loži primjerenim ponašanjem, ali je Vladi poslao prigovor. Bandić kaže da se osjećao ugodno.
Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić i zagrebački gradonačelnik, ali i USKOK-ov optuženik Milan Bandić komentirali su sinoćnju situaciju u HNK, na svečanom koncertu u povodu hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, tijekom kojeg su sjedili zajedno u loži. Jelenić smatra ostanak u loži primjerenim ponašanjem, ali je Vladi poslao prigovor. Stigao je i odgovor iz Banskih dvora.

- Svečani koncert povodom početka predsjedanja u HNK

- Glavni državni odvjetnik RH smatra kako je ostanak u loži prema dodijeljenom mu rasporedu protokola, a s kojim prethodno nije bio upoznat, bila primjerena reakcija (...) Kao reakciju na neprimjeren raspored sjedenja uputio je danas Vladi RH pismo u kojem je, s obzirom da se radilo o osobi protiv koje DORH vodi kaznene postupke, izrazio negodovanje načinom na koji je bio uređen raspored sjedenja na navedenom događanju, čime je mogla biti pobuđena sumnja javnosti u samostalnost i nepristranost Glavnog državnog odvjetnika i državnog odvjetništva u cjelini, priopćeno je danas iz DORH-a.- Ja sam se ugodno osjećao, program je bio fenomenalan. Sjedio sam u loži broj 7 mislim, tamo gdje me protokol Vlade smjestio, državne dužnosnike pa i sudomaćina, gradonačelnika grada Zagreba. Mislim da je sjedio sa mnom uz dva potpredsjednika Sabora gospodin Jelenić i nemam tu više šta ni oduzet ni dodat, poručio je Milan Bandić, protiv kojega je državno odvjetništvo podiglo više potvrđenih optužnica.

Vlada: Protokol pripremio raspored sjedenja prema redu prvenstva

- Protokol je u svrhu organizacije svečanog koncerta u prigodi obilježavanja hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije pripremio raspored sjedenja uzvanika prema redu prvenstva, uvažavajući i velik broj međunarodnih gostiju, stoji kratko u reakciji Vlade na pismo glavnog državnog odvjetnika Jelenića  i upita novinara o rasporedu sjedenja na sinoćnjem koncertu u HNK.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!