Vlada RH predložila Maju Munivranu za članicu GREVIO-a

09.03.2023.

20:53

Autor: T.V./Hina/HRT

Sjednica Vlade RH

Sjednica Vlade RH

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

Vlada je u četvrtak predložila dr. Maju Munivranu kao kandidatkinju Republike Hrvatske za članicu Skupine stručnih osoba za djelovanje protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (GREVIO), temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, priopćeno je.

Također na zatvorenom dijelu Vladine sjednice na osobni zahtjev, radi odlaska na novu dužnost, razriješen je državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave Josip Salapić. Državnom tajnicom u Ministarstvu pravosuđa i uprave imenovana je Vedrana Šimundža Nikolić, koja je istovremeno razriješena dužnosti pomoćnice ministra pravosuđa i uprave, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade RH.

Dražen Opalić imenovan je ravnateljem Uprave za rad i zaštitu na radu u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, na vrijeme od četiri godine, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju. Istovremeno je razriješen dužnosti pomoćnika ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Marijan Krpan imenovan je predsjednikom Uprave Agencije za ugljikovodike temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, na vrijeme od četiri godine.

Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. predloženo je imenovanje Mirjane Čižmešije, Davora Labaša, Ivane Šuman i Darija Matanovića za članove Nadzornog odbora toga društva, na vrijeme od najduže šest mjeseci.

Dosadašnje članice Povjerenstva Vlade RH za osobe s invaliditetom Tamara Horvat Klemen i Jadranka Krstić razriješene su, a novim članicama imenovane su Lidija Suman i Dijana Vincek, kao predstavnice Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!