15:47 / 20.02.2020.

Autor: M.Š./Hina

Vlada sa zatvorenog dijela uputila odluke oko Jelenića i Šundova

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Odluka u Banskim dvorima.
Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak Hrvatskom saboru uputila prijedlog za razrješenje na vlastiti zahtjev glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Dražena Jelenića, priopćeno je iz Vlade.

Također je, zbog isteka mandata s danom 29. veljače, Vlada utvrdila prijedlog za razrješenje dosadašnjeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske generala zbora Mirka Šundova.

Pri tome je utvrdila prijedlog za imenovanje viceadmirala Roberta Hranja novim načelnikom Glavnoga stožera OSRH, s danom 1. ožujka.

Oba prijedloga upućena su Odboru za obranu Hrvatskoga sabora, radi pribavljanja mišljenja.

Na sjednici je na osobni zahtjev razriješen pomoćnik ministrice poljoprivrede Nikša Tkalec.

Na temelju provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, Vlada je imenovala Šimu Jerčića ravnateljem Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama na razdoblje od četiri godine.

Vlada je također imenovala Želimira Delača vršiteljem dužnosti ravnatelja Agencije za sigurnost željezničkog prometa, na razdoblje od šest mjeseci, do imenovanja ravnatelja temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!