16:01 / 25.06.2020.

Autor: S.M./HRT/Hina

Vlada se očitovala Ustavnom sudu o nužnim mjerama tijekom epidemije

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vlada se očitovala Ustavnom sudu u vezi s Odlukom o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja događanja tijekom epidemije bolesti COVID-19.
Vlada se očitovala Ustavnom sudu na prijedlog za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom i zakonom Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja događanja tijekom epidemije bolesti COVID-19.

-
Na prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske i zakonom Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, Vlada se Ustavnom sudu RH očitovala na zatvorenom dijelu današnje sjednice, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Ustavnome sudu Vlada se očitovala i na dopunjene zahtjeve toga suda za dostavu očitovanja u vezi s prijedlozima za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH više zakona - Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o lokalnim izborima, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, Zakona o dopuni Zakona o sustavu civilne zaštite, Zakona o dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i odluka donesenih na temelju tih zakona.

Cjelovita očitovanja Vlade bit će objavljena uz odluke Ustavnoga suda, navodi se u priopćenju.

Vlada je prihvatila i usmeno izvješće o stanju iskorištenosti europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj. Raspravljalo se i o kadrovskim pitanjima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!