18:59 / 06.04.2022.

Autor: HRT

Vlada sutra predstavlja nove, liberalnije mjere

Tomo Medved

Tomo Medved

Foto: HRT / HTV

Zbog povoljne epidemiološke situacije, Nacionalni stožer civilne zaštite i epidemiolozi razgovaraju o novom ublažavanju mjera. Uz Banovinu i rekoknstrukciju Vlade o tome je bilo riječi i na današnjem koalicijskom sastanku u Banskim dvorima.


Potpredsjednik Vlade, ministar branitelja Tomo Medved najavio je da će Nacionalni stožer civilne zaštite sutra predstaviti nove mjere, koje će biti usmjerene ka liberalizaciji, u skladu s aktualnom epidemiološkom slikom i s praćenjem stanja zemalja u okruženju.

- One su usklađene s aktualnim stanjem COVID-a i broja novozaraženih, odnosno stanja pandemije, rekao je Medved. Predstavljanje novih mjera bit će sutra u 11 sati u Banskim dvorima.

Medved je rekao kako je na sastanku ponovno potvrđeno da koalicijski partneri stoje pri ranijem zaključku da će predsjednik Vlade obaviti sve potrebne radnje u vezi rekonstrukcije Vlade te će informirati koalicijske partnere.

Komentirao je i izjavu Arsena Bauka (SDP) da je premijer Andrej Plenković najslabija karika u Vladi. Upitao ga je li moralno postupao konzumirajući godinama određena prava.


- Što se tiče pozivanja na izbore, od oporbe se u pravilu očekuje da budu ti koji će inicirati izbore, ali elementarno je pitanje je koji od tih triju SDP-a, spreman i kome od njih odgovaraju izbori, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!