12:46 / 16.09.2019.

Autor: HRT

Vladi uručeno pismo inicijative "Škola za sve"

-

-

Foto: - / -

Oko 800 učenika s teškoćama, u redovitim školama te centrima za odgoj i obrazovanje, još nije dobilo pomoćnike u nastavi.
Predstavnici Inicijative "Škola za sve", koja je osnovana nakon problema u vezi s dodjelom pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama, uručili su Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću pismo sa zahtjevom da se što prije donesu rješenja za njihovu problematiku.

- Emotivno obraćanje pomoćnice u nastavi: "Krše se i naša i prava djece"

Podsjetimo, oko 800 učenika s teškoćama, u redovitim školama te centrima za odgoj i obrazovanje, još nije dobilo pomoćnike u nastavi ili je njihov zahtjev   Ministarstvo obrazovanja odbilo.

Pismo Vladi

Sastanak će se održati u petak, obećala je ministrica Blaženka Divjak i naglasila da će predočiti svoje analize i prijedloge koje su dobili kako bi se utvrdilo jesu li pomoćnike zaista dobili svi učenici kojima je to potrebno. "Ova eksplozija i naglasak na pomoćnicima nije nešto što bi nam trebalo biti u fokusu nego da svako dijete koje treba pomoćnika i dobije pomoćnika. Ali jednako tako moramo biti oprezni s dodjelom tog prava onima kojima to ne koristi", poručila je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!