Vlasnici super automobila okupili se u Hrvatskoj

31.08.2022.

11:54

Autor: T.V./HRT

Vlasnici super automobila ponovno su se okupili u Hrvatskoj

Vlasnici super automobila ponovno su se okupili u Hrvatskoj

Foto: HTV / HRT

Vlasnici super automobila ponovno su se okupili u Hrvatskoj. Riječ je o najekskluzivnijem svjetskom klubu kolekcionara limenih ljubimaca čiji će ih vlasnici za vikend prikazati u Zagrebu, a zatim se zaputiti prema Šibeniku. 

Jedan je među njima je ipak poseban - auto mira kao reakcija na rat u Ukrajini prvi je takav automobil na svijetu kojeg je dizajnirao svjetski brend Aston Martin.

Procjenjena vrijednost svih automobila koji sudjeluju je preko 300 milijuna eura.

- Kroz to što mi radimo Hrvatska je postala značajan dio u automobilskoj industriji. Ponosni smo da smo hrvatska firma i da cijela automobilska industrija dolazi do nas i mnogi automobili koji će voziti preko vikenda ovdje imaju tehnologije i komponente razvijene i proizvedene kod nas. A sad kroz ovaj event i javnost ima priliku vidjeti te automobile u pokretu, može ih dodirnuti, doći blizu i u Velikoj Gorici na stazi vidjeti ih u akciji, rekao je Mate Rimac, proizvođač električnih hiperautomobila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!