13:34 / 28.11.2020.

Autor: HRT/Hina

Vlasnik kluba u Zagrebu uhićen zbog širenja zaraze

Foto: Ilustracija, Pixabay

Foto: Ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

Zagrebačka policija provela je noćas racije u osam ugostiteljskih objekata u Maksimiru, Dubravi i Velikoj Gorici.
Zagrebačka policija provela je noćas racije u osam ugostiteljskih objekata u Maksimiru, Dubravi i Velikoj Gorici i prekontrolirala 165 osoba te zbog sumnje na širenje zaraze uhitila 48-godišnjeg vlasnika kluba.

Vlasnik kluba na Maksimirskoj cesti oglušio se tijekom racije na zapovijedi policajaca pa je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, precizirala je policija.

Tijekom racije kojom je obuhvaćeno 14 osoba privedeno ih je ukupno šest zbog posjedovanja manje količine opijata i zbog prekršaja prema Zakonu o osobnoj iskaznici.

Usto, inspektori civilne zaštite utvrdili su u klubu nepoštovanje epidemioloških mjera u smislu prekoračenja radnog vremena, neistaknute upute o dopuštenom broju osoba u tom objektu te nepostojanja propisanog razmaka između stolova i stolica.

Policajci su racijama u Dubravi u dva ugostiteljska objekta i jednom otvorenom prostoru obuhvatili ukupno 46 osoba te je utvrđeno da su se svi zatečeni pridržavali epidemioloških mjera. U jednom ugostiteljskom objektu evidentirali su gosta koji je kockao te je prekršajno prijavljen, izvijestila je PU zagrebačka.

Na području Velike Gorice provedene su racije u pet ugostiteljskih objekata te na otvorenom prostoru, čime je obuhvaćeno 105 osoba. U četiri ugostiteljska objekta utvrđeno je prekoračenje radnog vremena, a u jednom je utvrđeno nepridržavanje mjera Stožera civilne zaštite koje se odnose na broj osoba u zatvorenom prostoru.

U raciji na otvorenom utvrđeno je sedam prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (ispijanje alkohola na javnom mjestu), a za što su osobama izdana upozorenja, dodala je policija.

Policija je racije provela u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!