09:40 / 19.03.2018.

Autor: S.M./D.M./HRT

Voda došla do kuća u prigradskim naseljima Siska

-

-

Foto: - / -

Školska ulica u Selima je potopljena. Vodostaj Odre i dalje raste. Prelila se voda i iz Lonjskog polja, a Kupa radi probleme u Lekeniku.
Voda iz Odranskog polja došla je do kuća u sisačkim prigradskim naseljima. Vodostaj Odre i dalje raste, a prelila se voda i iz Lonjskog polja. Vodostaj Kupe na sisačkom području još je u laganom porastu pa su u ugroženim pokupskim mjestima Letovaniću, Starom Brodu i Žažini i dalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplava. 

Kristina Pešić javila se iz sisačkog prigradskog naselja Sela gdje se voda iz Odranskog polja izlila i potopila Školsku ulicu i nekoliko kuća. Prema najavama, očekuje se da će vodostaji Kupe i Odre narasti još dvadesetak centimetara tako da bi se mogao ponoviti scenarij iz 2014. godine i moglo bi biti poplavljeno pedesetak kuća. Na terenu su vojska, vatrogasci i volonteri Crvenog križa, a pomažu i građani. Također, na državnoj cesti D36, na dijelu Sisak-Popovača, prelila se voda iz Lonjskog polja i na tim se mjestima grade zečji nasipi. Cesta je zatvorena za promet.U Letovaniću pada snijeg. Vodostaj Kupe je oko 960 cm, što je 30-ak cm manje od maksimuma. HCK dostavlja lijekove mještanima do kojih se teško dolazi zbog poplavljenog područja. Oko 11 sati 50-ak hrvatskih vojnika uputilo se prema šumi Brezovica. Ondje se prelijeva voda preko državne ceste pa će se morati izgraditi nasip.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!