14:53 / 24.02.2021.

Autor: Hina/HRT

Voda na Banovini ispravna za piće

Čaša vode

Čaša vode

Foto: Petar Glebov / PIXSELL

Voda na potresom pogođenom području Banovine zdravstveno je ispravna i stanovnici je mogu konzumirati bez ikakvih ograničenja, priopćio je Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Kontrolu uzoraka vode proveli su javni isporučitelji kroz terenska mjerenja prisutnosti rezidualnog dezinficijensa te paramentra mutnoće u vodi za ljudsku potrošnju.

Redovnu samokontrolu uzoraka vode za opskrbu stanovnika na području Banovine provode tvrtke Komunalac Dvor, Vodoopskrba Hrvatska Dubica, Vodoopskrba i odvodnja Topusko, Sisački vodovod, Vodovod Glina i Privreda Petrinja.

Iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo ističu da voda za ljudsku potrošnju udovoljava odredbama Pravilnika o parametrima sukladnosti, metodama analize i monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!