11:44 / 16.02.2019.

Autor: Sviben/HRT

Voda u Zagorju još nije za piće

-

-

Foto: - / -

Uzorkovanje se provodi i dalje na 18 mjesta, a novi rezultati analiza očekuju se u ponedjeljak.
"Situacija s pitkom vodom do kraja dana u potpunosti će biti normalizirana", izjavio u subotu za Hinu direktor "Zagorskog vodovoda" Mario Mihovilić, nakon što su posljednje analize vode u petak pokazale da su parametri u zakonskim okvirima.

Posljednji rezultati analize vode Zagorskog vodovoda, koja je u četvrtak onečišćena zbog curenja goriva u potok Reku na izvorištu Lobor, pokazuju da u vodi više nema ugljikovodika. No cjevovodi se i dalje ispiru, a preporuka je da se voda koja ima neugodan miris - još ne upotrebljava za piće.

Direktor "Zagorskog vodovoda" koji je poručio korisnicima da, ukoliko još uvijek zamijete miris vode, to prijave kako bi se interveniralo i pristupilo ispiranju cjevovoda.

Stanovnici Bedekovčine već treći dan dolaze po pitku vodu u dvorište vatrogasnog društva. Kvaliteta vode, kažu, danas je bolja nego prvi dan nakon onečišćenja.

Vatrogasci pitku vodu odvoze u još sedam naselja na području općine.

Pojačana su i dežurstva u Zagorskom vodovodu. I dalje se ispiru cjevovodi kako bi se odstranio neugodan miris vode. Većina cjevovoda, kaže direktor, već je isprana.

No preporuke za korištenje vode i dalje su iste.

Uzorkovanje se provodi i dalje na 18 mjesta, a novi rezultati analiza očekuju se u ponedjeljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!