Vodice: 19. međunarodni simpozij „Protuminsko djelovanje“

03.05.2023.

13:04

Autor: Vijesti/IMS/HRT

"Protuminsko djelovanje"

"Protuminsko djelovanje"

Foto: HTV / HRT

U Vodicama je otvoren 19. međunarodni simpozij „Protuminsko djelovanje“. Organiziraju ga Ravnateljstvo civilne zaštite i Hrvatski centar za razminiranje. Namijenjen je predstavnicima nacionalnih tijela i tvrtkama za razminiranje te proizvođačima opreme za protuminsko djelovanje. Program simpozija traje do petka.

- Na ovom simpoziju je preko 200 sudionika iz 35 zemalja što pokazuje interes stručnjaka u tom području, o svemu o čemu će se ovdje razgovarati, a razgovarat će se o novim tehnologijama, o iskustvima u protuminskom djelovanju u različitim zemljama, o pomoći i aktivnostima Ukrajini, rekao je Damir Trut,ravnatelj Civilne zaštite. 

- Hrvatska je lider u razminiranju i to je jako bitno jer je Hrvatska jako brzo shvatila bitnost pitanja, važnost pitanja glede razminiranja zagađenih teritorija Ukrajine. Hrvatska je stekla veliko iskustvo, i ne samo iskustvo. Hrvatska je izgradila jedan sustavan pristup ovoj temi, naglasio je Vasyl Kyrylych, veleposlanik Ukrajine u RH. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!