U Osijeku spremno dočekan vodeni val, vodostaj Drave pada

14.08.2023.

Zadnja izmjena 19:25

Autor: HRT

Vodeni val na Dravi prošao je kroz Osijek i kreće se prema ušću u Dunav. Nije bilo problema, vodostaj je od jučer popodne dosad pao za 20 centimetara i nastavlja padati centimetar na sat. 

Drava se u Osijeku iz svog vodotoka izlila na lijevu obalu gdje ju je djelomično prihvatila retencija izgrađena do lijevog dravskog nasipa. Vodostaj Drave i Dunava, na sreću, niži je od onog 2014. godine.

- Vodeni val putuje prema Dunavu. Uspješno smo ga ispratili .Očekujemo sutra vrhunac u Aljmašu kad će se susresti dva vodna vala iz Dunava gdje imamo pripremno stanje, ali situacija je pod kontrolom, ništa nije ugroženo, istaknuo je Željko Kovačević, irektor VGO za Dunav i donju Dravu Hrvatskih voda.

- Posebno mi je drago i zadovoljan sam što je sve prošlo bez najmanjeg problema na području grada Osijeka. Sve smo odradili u proteklih sedam dana, sve operativne snage bile su u stanju pripravnosti, sve predradnje su napravljene, kazao je zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite grada Osijeka, Dragan Vulin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!