Vodstvo Varaždinske bolnice odgovorilo na prozivke

04.02.2022.

17:00

Autor: Danijela Bratić-Herceg/ReGionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Damir Poljak

Damir Poljak

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Uz porast broja oboljelih od koronavirusa, u Varaždinskoj županiji buru podižu politička prepucavanja. Vodstvo varaždinske bolnice odgovorilo je na jučerašnji istup zastupnice Reformista Natalije Martinčević koja je u Saboru u pitanje dovela stručnost ravnatelja bolnice. 

U Varaždinskoj županiji 768 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Hospitalizirano je 160 ljudi, na respiratoru ih je desetero. Petero je preminulih.

- Brojke hospitaliziranih pacijenata u ovom i u prošlom valu dosegle su bile 252 pacijenta i usprkos tim velikim brojkama uspjeli smo sačuvati hladni pogon, polikliniku, operacije i rad specijalističkih ambulanti, rekao je Damir Poljak, ravnatelj OB Varaždin.

Novu upravu zatekla je reorganizacija. Ponukani raspravama o radu bolnice te sposobnosti vodstva, ističu, odlučili su odgovoriti činjenicama.

- Ukupno izvršenje OB Varaždin i ambulantnih i bolničkih usluga u konstantnom je porastu, a u to vrijeme ni u jednom trenutku nismo morali tražiti pomoć drugih zdravstvenih ustanova u RH. U nijednom trenutku nismo prekinuli specijalizacije svojim specijalizantima, a u to vrijeme smo pokrenuli postupak znanstvene akreditacije te u ožujku očekujemo dobivanje ACI certifikata, rekao je Marko Hlebar, zamjenik ravnatelja.

Hrvatska komora medicinskih sestara osudila je jučerašnji istup zastupnice Reformista Natalije Martinčević kao sramotan jer je, naglasivši među ostalim činjenicu da je ravnatelj bolnice diplomirao sestrinstvo, dovela u pitanje njegovu sposobnost. Takvog su stava i u varaždinskoj podružnici Komore.

- Medicinska sestra kao profil zdravstvenog djelatnika je jedan visoko educiran zdravstveni djelatnik koji može svojim kompetencijama, znanjem, vještinama i naravno licencom za samostalan rad odoljeti svim zahtjevima moderne medicine i suvremenog sestrinstva koje se stavlja pred nas, rekla je Željka Gaski,bpredsjednica podružnice Hrvatske komore medicinskih sestara Varaždinske županije.

- Ja sam po karakteru i po vokaciji, po svemu čovjek koji se ne srami svog školovanja koje i dan danas traje. Obranio sam doktorsku dispoziciju, trebam doktorirati kroz mjesec ili dva, rekao je Poljak.

Te zaključuje da je rad u javnom sektoru i javni interes uvijek stavljao ispred osobnog.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!