Vodu u Splitu više nije potrebno prokuhavati

19.11.2019.

11:08

Autor: M.Š./Hina

default error photo
Ističu kako svi najnoviji rezultati, kako mikrobioloških tako i fizikalno-kemijskih pokazatelja, odgovaraju referentnim vrijednostima.
Iz splitske tvrtke Vodovod i kanalizacije građane Splita i okolice su u utorak izvijestili da su ukinute preporuke za prokuhavanje vode, koje su na snazi bile od prošlog tjedna kada je velika količina kiše zamutila izvor rijeke Jadro koji vodom opskrbljuje šire područje grada.

Ta je gradska tvrtka priopćila je kako se, sukladno najnovijim rezultatima analiza vode iz vodoopskrbnog sustava šireg područja Splita, ukidaju preporuke za prokuhavanje vode iz slavine prije korištenja za prehrambene svrhe za djecu do tri godine starosti, starije i imunodesuficijentne osobe, odnosno osobe oslabljenog imuniteta.

Navodi kako njihov laboratorij za pitke vode unutar svoje zakonske obveze svakodnevno obavlja analizu vode za piće na području cijelog vodoopskrbnog sustava.

Ističu kako svi najnoviji rezultati, kako mikrobioloških tako i fizikalno-kemijskih pokazatelja, odgovaraju referentnim vrijednostima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!